4 Haziran 2013 Salı

Mental Calculation / Anzan



Merhabalar Mental Calculation programı Mental Aritmetik programlarının en kapsamlılarından. Bu program aslında yine bir aritmetik otomasyonu yani Anzan programı. Programı diğerlerinden ayıran ise hemen her moda izin vermesi. Ayarlar penceresinde aşağıda da gördüğünüz üzere oldukça detaylı seçenekler yer almakta.


Burada ilk seçenek hane sayısını, ikinci seçenek ise sıra sayısını yani arka arkaya görünecek sayı adedini belirler. Subtractions kutucuğunu işaretlerseniz çıkacak sayıların bazıları önlerinde eksi "-" işareti ile çıkar. Böylece hem çıkarma hem de toplama işleminin karışık olarak sorulduğu oldukça zor bir egzersiz elde etmiş olursunuz. Continous "hands-free" mode kutucuğunu işaretlediğinizde sonuç girmeniz için bir süre beklenir ve ardından siz dokunmadan yeni sorunun sayıları ekranda belirmeye başlar. Timeout seçeneği sayının görünme süresini, Flash seçeneği de iki sayı arasındaki boşluğun süresini belirler. Programda ayarları yaptıktan sonra soru çözmeye başladığınızda söyle bir ekranla karşılaşırsınız.



Ekranın sol üst köşesinde çıkacak olan sayının sorunun kaçıncı sayısı olduğu yer alır. Soruyu çözdükten sonra cevap kutucuğuna girip check butonunu tıklayarak sonucunuzun doğruluğunu sınayabilirsiniz. Programın tek kusuru yazılım sırasındaki bir açık. Bu açık şu şekilde aşılıyor. Programı açtığınızda karşınıza doğrudan ayarlar sekmesi gelir. Tamam demeden önce İptale basınız ve tekrar Settings tuşuyla ayarlara dönerek istediğiniz değişikliği uygulayınız. Şimdiden iyi eğlenceler. Programın dağıtımcısını ziyaret etmek isterseniz buradan buyrun.

Programı İndir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder