3 Haziran 2013 Pazartesi

Abacus Works: Anzan

Sıradaki yazılımımız bir Anzan programına yani Aritmetik Otomasyonuna aittir. Bu program da yine bir önceki soroban programımız gibi Abacus Works isimli projeye aittir. 3 programdan oluşan bu yazılım projesi Typo Scripts'e aittir ve dağıtımı serbesttir. Anzan programlarının ortak özelliği arka arkaya gelen sayı dizilerini toplama ve çıkarmadır. Bu anzanımız sadece toplama özelliğine sahip ancak diğer anzan programlarından farkı tam ekra çalışması ve devamlı modda her bir cevaptan sonra yeni bir soru sormasıdır. Özellikle uzun çalışmalarda ve konsantrasyon güçlendirme etkinliklerinde devamlı mod çok önemlidir. Programda 3 adet opsiyon bulunmaktadır:

Number of Digits: Bu hane sayısını belirler, yani çıkacak olan sayıların kaç haneli olacağını buradan ayarlayabilirsiniz.

Time in Seconds: Bu opsiyonla arka arkaya çıkacak olan sayıların arasındaki süreyi belirlersiniz. Bu süre ortalama bir mental aritmetik öğrencisi için 1.0 ile 1.75 arasında olmalıdır. 1.0 altına indiğiniz an artık hızlı bir aritmetikçsiniz demektir. İdeal hız 0.75 tir. Ancak öğrenci ümit vaad ediyorsa bu hızı aşamalı olarak 0.25 e kadar indirmenizi tavsiye ederim.

How Many? : Bu opsiyon arka arkaya kaç adet sayının geleceğini belirler. 2 ile 100 arasında bir sayı adedi  belirleyebilirsiniz.


Programı İndir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder